Jablkový štrůdl z listového těsta
Štrůdl je úžasný dezert, který má rádo dost lidí. Někdy je ale jeho příprava náročná. Proto vám dneska prozradím, jak štrůdl dělám já, když nemám dost času, nebo náladu na zadělání těsta.
Budete potřebovat:
1x Listové těsto
1 kg Jablek
1x Skořicový cukr
Cukr
Strouhanku
Hrozinky, ořechy
Postup je zcela jednoduchý. Kilo jablek si ostrouháme a nastrouháme do mísy. Poté z jablek vymačkáme šťávu, aby náš štrůdl nebyl moc nacucaný Šťávou z jablek. Poté přidáme přiměřené množství cukru podle chuti, skořicový cukr a popřípadě můžete přidat oříšky či hrozinky, záleží na tom, co vám chutná. Předem rozválené těsto si rozložíme, pokud máte nerozválené, rozválíme. Posypeme těsto strouhankou a přidáme naše jablka. Poté už jen štrůdl zabalíme, šoupneme do trouby na cca 180 C0 a necháme to tam cca 20 až 30 minut.
Tento recept je velmi jednoduchý a doufám, že vám všem váš štrůdl bude chutnat :)